Annons

Snurriga kanelkakor

Dra mig baklänges på en tallpinne vad goda dessa blev! De är så små och nätta att det bara inte går att äta en (Ge det ett försök, det går bara inte!) 🙂 Småkakor är verkligen roligt att göra, för det går att vara så kreativ med dem.

Annons

Kanelsnurror

Jag testade dessa godbitar på mina kollegor och det blev succé! Vi hade även besök av 3-åriga Hanna på kontoret, och hon åt tre stycken 🙂 (Hon sa dock att de smakade pepparkaka… äsch, jag tar det som ett gott betyg!)

Annons

Kanelkakor

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk strösocker
2 msk vatten
1/2 tsk vaniljpulver

Fyllning:
1/2 dl socker
1/2 msk kanel
+ ägg att pensla med
pärlsocker

Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Häll mjöl, socker och vaniljpulver i en bunke. Tillsätt kallt smör i små bitar. Fördela fettet i mjölet med fingrarna eller en hackare
3. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop med händerna till en deg
4. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en ca 3-4 mm tjock rektangel
5. Blanda socker och kanel och strö över hela degen. Tryck till lite med handen så det fastnar.
6. Rulla ihop till en tight ”rulltårta”, tips är att använda bakplåtspapperet för att göra detta.
7. Skär ca 1 cm tjocka skivor, lägg kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt
8. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker
9. Baka kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter tills de fått en fin färg

Annons

03112014-IMG_9361

Jag använder en hackare när jag gör både mördeg och pajdeg, blir perfekt fördelat och jag behöver inte använda maskinen. (Ogillar att skaffa mig onödig disk:)

kaka kanelbulleInnan ugnen 🙂 När de bakades så luktade det kanelbullar i hela hemmet! Dessa kommer göra succé på vilket kalas som helst!

 

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar