En saftig sockerkaka med blåbär, enkelt och gott, precis som det ska vara! Det känns lite extra lyxigt när man har plockat bären själv här i Hoforsskogarna!
Jag använde frysta bär, men det går utmärkt att använda färska såklart.
Tiden i ugnen varierar mycket beroende på vilken form man använder och hur varm din ugn är. Det varierar ofta +/-10 grader på ugnarna. Känn med en stick på kakan när 2/3 av tiden gått, då riskerar man inte att sockerkakan sjunker ihop.
Sockerkaka med blåbär
100 g smör
3 st ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl blåbär
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en sockerkaksform.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
3. Tillsätt mjölken och blanda ner i äggsmeten
tillsammans med det smälta smöret.
4. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner det i smeten.
5. Fyll formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter.
6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du stjälper upp den på ett serveringsfat.
Jag älskar verkligen mjuka kakor och gör det väldigt ofta. Jag har gjort över 100 recept och du hittar alla här: Fredriks mjuka kakor
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika