Annons

Sockerkaka med lavendel och vanilj

Lavendeln blommar! Det doftar ljuvligt, och ger färg till uteplatsen. Lavendeln används till mycket annat också, bland annat i små papperspåsar i garderoben, eller varför inte i en sockerkaka! Har du inte testat detta tidigare så är det dags!
IMGP8758

Vissa tycker att man inte ska ha i så mycket så att det blir en för ”blommig” smak, men jag tycker tvärtom, ska det smaka lavendel så ska det 🙂 Vill du ha mer eller mindre smak så är det bara att skifta mängden socker.

Annons

Jag körde 50/50 idag.
IMGP8752

 

Ingredienser:
4 ägg
1,5 dl lavendelsocker
1,5 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
75 g smör
1 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver

 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en sockerkaksform
2. Vispa ägg, lavendelsocker, socker, vaniljpulver. Vispa ordentligt tills det är riktigt luftigt och lätt
3. Blanda mjöl och bakpulver
4. Smält smöret och ha i mjölken i kastrullen, blanda i detta varvat med mjölet i smeten.
5. Fyll formen och grädda i 175 grader i 35-40 minuter. Känn efter om kakan är färdig redan efter 30 minuter, det är väldigt beroende på ugnen!
Låt den stå några minuter innan den stjälps upp.

Garnera efter smak, jag gjorde lite vanlig glasyr på florsocker och vatten, som jag färgade.

IMGP8732
Receptet på denna kaka är ganska rejält tilltaget, det är för att jag vill utnyttja hela formen för att få med mönstren. Blev väldigt nöjd med resultatet idag!


IMGP8754
Ljuvliga sommarfärger, och roligt att bjuda på fika på ett lite annorlunda sätt!


IMGP8734
Lavendeln på uteplatsen. Här hittar du receptet på: Lavendelsocker!


 

Annons
Dela på:
Annons

Laddar