Annons

Solskensbullar

Solskensbullar är så gott! Fluffiga bullar fyllda med vaniljkräm som jag penslar med smör och doppar i socker.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Annons

Solskensbullar – Bullar med vaniljkräm, 24 st

Vetedeg:
5 dl mjölk
50 g röd jäst
1,5 dl strösocker
2 tsk nymalen kardemumma
1 tsk salt
13-14 dl vetemjöl special
150 g rumsvarmt smör

Vaniljkräm:
2,5 dl mjölk
1/2 st vaniljstång
3 st äggulor
0,75 dl strösocker
2 msk maizenastärkelse
25 g smör

Topping:
50 g smör
1,5 dl strösocker

Gör så här:
1. Ljumma mjölken till 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om.
3. Tillsätt socker, kardemumma, salt mjöl och det rumsvarma smöret.
4. Arbeta degen i 10 minuter i maskin, eller dubbelt så lång tid för hand. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
5. Förbered vaniljkrämen – Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull, tillsätt mjölken, låt koka upp. Dra av från värmen och låt vila 10-15 minuter.
6. Vispa äggulor, strösocker, och maizena luftigt, vänd ner i vaniljmjölken.
7. Koka upp under omrörning och låt sjuda på svag värme i ett par minuter.
8. Tag bort ifrån värmen, plocka upp vaniljstången, blanda i smöret. Häll krämen i en kall skål och låt svalna.
9. Knåda degen på mjölad arbetsbänk. Dela i 24 delar och rulla till släta bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta till dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
10. Gör djupa hål i bullarna och klicka eller spritsa i vaniljkräm i varje hål.
11. Grädda bullarna gyllenbruna mitt i ugnen, ca 8-10 minuter. Ta ut bullarna och låt svalna.

Annons

Vill du ha mer inspiration till bullbaket? Då hittar du massor av recept på bullar här: Fredriks bullar

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/glutenfria-nutellagifflar/