Nu på sommaren så grillar vi ofta och jag vill bara tipsa om de här grillspetten. Att göra souvlaki på fläskkarré blir så gott, köttet håller sig saftigt och jag gillar att bränna på dem rätt hårt över glöden. Jag brukar även passa på att grilla några citronhalvor och pressa över dem vid servering, precis som man gör i Grekland. Visste du att jag bott i Grekland i två somrar? En sommar på Rhodos och en sommar på Kreta. Då jobbade jag som sångare :) Jag älskar verkligen grekisk mat, smakerna är ofta örtiga och salta som passar mig perfekt! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Souvlaki på fläskkarré, 4 portioner 600 g benfri fläskkarré 2 msk olivolja 1 msk soya 1 tsk torkad timjan 0,5 tsk salt 0,5 tsk malen svartpeppar ev. 2 citroner Gör så här: 1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. 2. Skär köttet i bitar på ca 2x2 cm. Lägg dem i marinaden och blanda samman. Låt gärna ligga en halvtimme, men det går att göra spetten direkt också. 3. Trä köttet på spetten och grilla över het glöd tills de fått fin färg och är genomgrillade. 4. Vill du också ha citron till, dela citronerna på hälften och grilla med snittytan nedåt. Pressa över citronen över köttet vid servering. Något som är riktigt gott till är en äkta krämig tzatziki! Receptet hittar du här: Tzatziki och när man ändå håller på: Grekiskt lantbröd