Annons

Souvlaki på fläskkarré

Nu på sommaren så grillar vi ofta och jag vill bara tipsa om de här grillspetten. Att göra souvlaki på fläskkarré blir så gott, köttet håller sig saftigt och jag gillar att bränna på dem rätt hårt över glöden. Jag brukar även passa på att grilla några citronhalvor och pressa över dem vid servering, precis som man gör i Grekland.

Annons

Visste du att jag bott i Grekland i två somrar? En sommar på Rhodos och en sommar på Kreta. Då jobbade jag som sångare 🙂 Jag älskar verkligen grekisk mat, smakerna är ofta örtiga och salta som passar mig perfekt!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Souvlaki på fläskkarré, 4 portioner

600 g benfri fläskkarré
2 msk olivolja
1 msk soya
1 tsk torkad timjan
0,5 tsk salt
0,5 tsk malen svartpeppar
ev. 2 citroner

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
2. Skär köttet i bitar på ca 2×2 cm. Lägg dem i marinaden och blanda samman. Låt gärna ligga en halvtimme, men det går att göra spetten direkt också.
3. Trä köttet på spetten och grilla över het glöd tills de fått fin färg och är genomgrillade.
4. Vill du också ha citron till, dela citronerna på hälften och grilla med snittytan nedåt. Pressa över citronen över köttet vid servering.

Något som är riktigt gott till är en äkta krämig tzatziki! Receptet hittar du här: Tzatziki

och när man ändå håller på: Grekiskt lantbröd

Annons

recept på grekiskt lantbröd

 

 

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/grillade-farskpotatisspett/