Spenatpaj med västerbottenost och hela solgula ägg, lyxig paj som ger ett leende till läpparna när man skär igenom den!
Detta är ett recept som jag själv har hittat på, jag ville göra en riktigt smakrik spenatpaj som är både en fröjd för ögat och gommen! Om de hellre vill göra egen smördeg så går det utmärkt, har ett recept på blixtsmördeg som är lätt och gott! Receptet hittar du här: Blixtsmördeg
Ingredienser:
900 g hel fryst spenat
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
150 g västerbottenost
2 + 5 + 1ägg (2 i spenaten, 5 ovanpå, och 1 till pensling)
2 rullar smördeg
Svartpeppar
Muskot
salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina upp spenaten i en kastrull och lägg sedan spenaten i ett durkslag för att få ur vätskan, när den svalnat lite kan du krama ur ordentligt så det är så lite vätska kvar som möjligt. Grovhacka sedan spenaten
2. Fräs lök och vitlök i lite olja
3. Blanda i spenaten och smaksätt med salt, peppar och muskot efter smak
4. Smörj en springform och täck hela formen med ena smördegsrullen
5. Blanda i västerbottenosten och två ägg i spenaten och fyll formen med detta
6. Gör 5 hålighter med en matsked och knäck försiktigt hela ägg så att gulan är intakt
7. Ta den andra smördegen och gör lite hål i den för att all ånga ska komma ut, lägg den på pajen och skär av all extra deg, nyp sedan till botten och toppen så att de sitter ordentligt ihop
8. Använd degen som blir kvar och dekorera efter smak
9. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter, låt svalna något innan du tar ut den ur formen.
Annons
Spenatpaj
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar