Det här är verkligen en av mina favoritsoppor. Det måste vara spenatsoppa med ägghalvor, det är det som är grejen, och muskot + spenat är ju bara så gott!
Soppan går såklart utmärkt bra att göra på färsk spenat, fräs då den med löken, sedan kan man mixa soppan när den kokat klart.
Spenatsoppa med ägghalvor, 4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk matolja
450 g hackad fryst spenat
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
1 msk grönsaksfond/ alt. 1 grönsakstärning
Riven Muskot
Salt & Peppar
Ev. lite maizenaredning
Tillbehör:
4 kokta ägg
Gör så här:
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i lite olja.
2. Tillsätt spenat, mjölk, grädde och fond och låt koka upp och sjuda ett par minuter.
3. Smaka av soppan med muskot, salt och peppar. Vill du ha en lite tjockare soppa kan du reda av den med ett pat teskedar maizenaredning.
4. Servera soppan med ägghalvor.
Servera gärna lite hembakat bröd till soppan! Receptet på de här brödsnurrorna hittar du här: Bröd till soppa
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika
När vi äter våfflor hemma hos mormor och morfar så är det alltid soppa först, då vill jag alltid ha spenatsoppa med ägghalvor. Så ett hett tips till dessert är just våfflor! Här är mitt godaste recept: Frasiga våfflor