Annons

Sverigekaka – Klassikern som alltid är rätt!

Der här är en riktig klassiker som alltid är lika god! Fluffig sockerkaksbotten som man fyller med godaste glasyren! När den här finns på fikabordet kan jag aldrig motstå en bit!

recept på sverigekaka

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

recept på sverigekaka

Annons

Sverigekaka, 10-12 bitar

Botten:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten skal av en citron, endast det yttersta

Fyllning:
1 dl mjölk
125 g smör
3 msk vaniljsocker

Dekoration:
Florsocker

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröda en springform på cirka 22 cm i diameter.
2. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt.
3. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i äggsmeten tillsammans med det kokande vattnet och rivet skal av en citron. Rör om till en slät smet. Häll smeten i formen.
4. Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter. Ta ut och låt svalna.
5. Dela på kakan i två delar. Koka ihop mjölk, smör och vaniljsocker till fyllningen.
6. Skeda över fyllningen på båda bottnarna på sidan där du skurit. Det ska bli riktigt dränkt.
7. Lägg på översta lagret och ställ kakan i kylen tills fyllningen satt sig.
8. Dekorera gärna med florsocker.

recept på sverigekaka

Älskar du också denna kaka men vill testa en med lite citron? Då hittar du receptet här: Sverigekaka med citron

 

Dela på:

Annons

Laddar