Annons

Syrensirap

Jag blev så inspirerad av bästa Linda Lomelino som visade bilder på hennes syrensirap så jag var bara tvungen att testa! Den vackraste sirap jag sett, och med smak a syren. Denna blev otroligt god och än så länge har jag testat den till amerikanska pannkakor och jag säger bara MUMS!

Annons

Det som var genialiskt med Lindas recept är att ha i några blåbär så att man får den fantastiska färgen av syrener!

Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!

Annons

Syrensirap, cirka 3 dl

3 dl syrenblommor
2 dl strösocker
2 dl vatten
10 blåbär

Gör så här:
1. Plocka av blommorna från kvisten, det ska endast vara blomman och inte något av det gröna. Skölj dem.
2. Koka upp vatten och strösocker och låt sjuda 2-3 minuter tills allt socker smält. Dra av från plattan och låt svalna till rumsvarmt.
3. Blanda i blommor och blåbär, plasta och låt stå i kylskåp över natten. Vill du ha mer färg kan du mosa blåbären lite och röra om.
4. Sila i en finmaskig sil eller ett kaffefilter. Förvara i en ren flaska eller burk. Håller cirka en vecka i kylskåp och det går utmärkt att frysa.

Annons

Vill du testa mer recept med syrener så hittar du en supergod syrensaft här: Syrensaft

recept på saft med syrenblommor

Syren är verkligen underbart att göra både saft och sirap på! Som att spara den underbara smaken av vår på flaska!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar