Annons

Tårta med godis – Extra allt!

Ja men det där uttrycket ”Less is more” är inte riktigt min grej 🙂 Idag blev det en godistårta extra allt! Den här tårtan smakar verkligen precis som tårtorna mamma gjorde när det var barnkalas. Ljusa bottnar fyllda med vaniljkräm och ett lager med  banan plus choklad. Sedan dekorerade jag med alt strössel och godis som jag kom över.

Annons

När det kommer till tårta så tycker jag att man ska lägga nivån precis så som man orkar och vill. Hellre en tårta man gjort själv och tagit lite genvägar istället för en köpetårta. På riktigt så kommer jag ihåg en födelsedag när mamma köpte en tårta från ett konditori och jag tyckte inte om den alls. Jag ville ju ha tårta som jag fick lägga godis på haha. Bra genvägar till denna är att köpa bottnar och använda pulvervaniljkräm, då går den här tårtan blixtsnabbt att göra!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Tårta med godis, 8-10 bitar

Tårtbotten, vill du baka själv har jag receptet här: Tårtbotten
1/2 sats vaniljkräm (2,5-3 dl), eller marsánkräm
2 bananer

Chokladmousse:
5 dl vispgrädde
1,5 dl kakao
1,5 dl strösocker

Dekoration:
Godis och strössel i mängder!

Annons

Gör så här:
1. Börja med chokladmoussen. Vispa samman vispgrädde, kakao och socker så att det är välblandat. Ställ i kylen 15 minuter.
2. Ta ur chokladgmoussen ur kylen och vispa till den är fluffig och spritsbar. Det går fort så jag gör alltid det för hand, använder du elvisp, vispa sakta.
3. Mosa bananerna, blanda med 1 dl av chokladmoussen.
4. Har du bakat egen tårtbotten, dela den på tre delar. Lägg en botten på ett fat eller tårtfat, fördela vaniljkrämen över hela.
5. Lägg en botten på vaniljkrämen och sedan bananchokladen, avsluta med sista lager tårtbotten.
6. Spritsa, spackla eller bara bred ut chokladmoussen över hela tårtan.
7. Dekorera med godis och strössel.

På riktigt, när jag smakade denna så var det som att bli 5 år igen 🙂 Den smakar verkligen sådär som jag minns och visst är den mild, men banan, choklad och vanilj är ju hur gott som helst ihop!

Strösslet hade jag hemma, jag hade tänkt använda det till min senaste bok Baka med choklad (annonslänk) men det blev inte så. Jag vet att det är lite speciellt och jag hittade det på nätet på en butik som heter Två små rum, du hittar det här: Strössel

Annons

Hoppas du gillar receptet och får ett riktigt roligt och gott kalas!

 

Dela på:

Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/jordgubbscheesecake/