Annons
Annons

Tårtbotten – Recept på ljus tårtbotten

Här är mitt recept jag använder när jag bakar helt vanlig ljus tårtbotten. Riktigt enkelt och blir en hög och saftig botten som passar till alla tårtor! Jag har i lite vaniljsocker så att botten får någon smak, vanilj passar med allt!

Annons

Tårtbotten går utmärkt att förbereda innan och frysa in, den blir nästan bättre om man inte använder den samma dag. Jag brukar baka den dagen innan och bara lägga lite plast runt formen och låta stå i remstemperatur så sätter den sig ordentligt.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Tårtbotten, 1 botten cirka 8-10 bitar

4 st ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform på 20 cm i diameter med bakplåtspapper, både botten och sidorna, låt papperet sticka upp några centimeter runt kanten så att tårtbotten kan bli lite högre än formen.
2. Vispa ägg och socker tills det blir riktigt poröst och luftigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.
3. Sikta ner mjölblandningen i äggvispet och vänd ner det försiktigt utan att vispa runt så mycket.
4. Fyll formen med smeten och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter. Känn med en sticka i mitten att den kommer ut ren.
5. Låt botten svalna i formen.

Annons

Såhär klär jag formen, ett litet trick är att man kan ta en gnutta smet och ”låsa” fast bakplåtspapperet runt formen så att det håller sig på plats.

En tårta som passar perfekt att göra med dessa bottnar är denna: Prinsesstårta med passionsfrukt

Lycka till i köket!

Annons

 

 

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/bananpannkakor-med-tva-ingredienser/