Vissa recept verkar ju som att det inte ska fungera, det här är ett sådant. Tekakor utan vetemjöl, whaaat! 🙂 Men det fungerar verkligen och blir riktigt gott!
Vill du baka mer glutenfritt så kan du kika in på mina paleorecept här:
Tekakor utan vetemjöl, 8 stycken
1 dl mandelmjöl
1 msk linfrön
2 tsk Fiberhusk
1 tsk brödkryddor (anis/fänkål)
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 ägg
1 dl kokosmjölk
2 msk smält kokosolja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke
3. Knäck ner äggen, blanda i kokosmjölken och det smälta kokosfettet. Rör till en slät smet. Låt svälla 5 minuter.
4. Klicka ut smeten med en sked på bakplåtspapper. Använd undersidan av skeden för att forma bröden så de blir runda
5. Grädda i 12-15 minuter, tills de fått fin färg.
6. Låt svalna på galler.
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika
Vill du testa mer paleobröd så hittar du mitt recept på paleoscones här: Paleoscones