Annons

The Church i Sandviken

Igår var jag på en nyöppnad restaurang i grannkommunen Sandviken – The Church. Jag var såklart hur nyfiken som helst eftersom restaurangen är i en ombyggd baptistkyrka, precis som vi bor i 🙂

The Church

För att göra en lång historia kort så jobbar Jonas där, som vi köpte vårt hus av 🙂 Så vi tog en lunch och jag fick kika runt lite.

Annons

Kyrkan är precis ombyggd och projektet är i samarbete med kommunen och privata finansiärer. Det är något jag uppskattar på mindre orter, att man hjälps åt för att komma framåt och göra nya roliga saker!

the church

En riktigt mäktig känsla när man kommer in! Högt till tak, snygg inredning och kristallkronan var något av det största jag sett!

the church

Nu tog vi en lunch vid 14.00, så vi fick nästan restaurangen för oss själva då det var mittemellan lunch och middag. Jag träffade även två föredetta skolkamrater som jobbar där, platschefen Linda och kökschefen Ola. Vi gick på restaurangskolan på Bessermergymnasiet i Sandviken. Otroligt roligt att det finns en så häftig restaurang med läcker meny även på mindre orter!

orgel

På övervåningen finns originalorgeln kvar, som är den finaste orgeln jag har sett. Hörde att den fungerade också, men jag höll fingrarna borta… även fast jag var bra sugen att dra av min paradlåt Blinka lilla stjärna 😉

kräftsoppa

Till förrätt åt jag en supergod kräftsoppa med hembakat krondillsbrioche!

vegetariskt

Till varmrätt åt jag vegetariskt, en friterad feta med ett skogssvampsknyte och bakad rödlök. På riktigt och med handen på hjärtat, det godaste jag ätit på länge! Svampen var sådär perfekt stekt och med mycket smak!

röding

Jonas åt en röding som jag också smakade på som var helt perfekt! Dillstompad mandelpotatis, SÅ GOD!

french toast

Vi delade även lite dessert, och den här fattiga riddaren kommer jag att drömma om… Smörstekt sockerkaka med socker och kanel! Till det var det hemgjord vaniljglass och färska bär. Enkelt, men det är ju det som är det bästa!

the church

Bor ni i närheten, eller har vägarna förbi Sandviken kan jag varmt rekommendera ett besök på The Church! Coolt ställe, god mat och trevlig personal!

Blir du nyfiken på att kika in i vår kyrka så kan du se lite bilder HÄR.

the church

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar