Finns det något som alltid går hem till fikat så är det ju tigerkaka! Jag kommer verkligen ihåg första gången jag gjorde en tigerkaka och när man nyfiket skar upp kakan för att se hur den blev :) Det är ju det som är roligt med tigerkaka, jag tycker den blir olika varje gång! Det här receptet är gjort för att man ska få en riktigt saftig tigerkaka som håller ett par dagar! Mjuka kakor är ju en av mina paradgrenar, så vill du kika in på mina över 100 recept på muka kakor så ska du kika in här: Fredriks mjuka kakor För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Tigerkaka 200 g rumsvarmt smör 3 dl socker 1 msk vaniljsocker 3 ägg 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 dl grädde Chokladsmeten: 2 msk kakaopulver 2 msk espresso/stark kaffe Gör så här: 1.Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form på ca 1,5 - 2 liter. 2. Vispa smör, socker och vaniljsocker riktigt pösigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. 3. Blanda mjöl, och bakpulver i en skål och sikta ner i smeten tillsammans med grädden. Rör snabbt ihop till en jämn smet. 4. Häll över hälften av smeten i en annan skål och blanda med kakao och stark kaffe. 5. Varva båda smetarna i formen. Jag brukar lägga den ljusa i botten och den mörka ovanpå, sen dra ett par varv med en matkniv för att blanda dem lite lätt. 6. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter. Känn med en sticka efter 40, den ska komma ut utan smet på stickan. Lägg över lite aluminiumfolie om kakan börjar få för mycket färg. 7. Låt kakan stå vila i formen i 10 minuter innan du stjälper upp den på ett ugnsgaller eller ett serveringsfat och låter de svalna helt. 8. Garnera gärna kakan med lite florsocker eller smält choklad! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du testa en tigerkaka a la paleo så gjorde jag en sådan för ett tag sedan, som blev grymt god! Receptet på den hittar du här: Tigerkaka paleo Eller varför inte den här supersaftiga tigerkakan med grund av en sandkaka, den är också sådär att man kan karva av den i fler dagar :) Receptet hittar du här: Melerad sandkaka