Är det någon bulle som känns riktigt lyxig så är det toscabullar! Saftiga bullar fyllda med mandelmassa och vanilj, och ovanpå det ett krispigt och smakrikt toscatäcke. Precis hur gott som helst! Jag tycker att bullar ska innehålla så mycket godsaker som möjligt. Ska man ändå äta något gott till fikat så blir man besviken om man får en torr och smaklös bulle, den här bullen är liksom lite extra allt! Vill du ha fler tips på riktigt goda bullar så hittar du alla mina recept här: Fredriks bullar Toscabullar, cirka 24 stycken 50 g jäst 5 dl mjölk 1,5 dl strösocker 2 tsk nystött kardemumma 1 tsk salt 150 g rumsvarmt smör ca 13 dl vetemjöl Fyllning: 100 g mandelmassa 100 g rumsvarmt smör 1 msk vaniljsocker Toscaglasyr: 100 g smör 1 dl socker 2 msk ljus sirap 2 msk vetemjöl 2 msk mjölk 100 g mandelspån Gör så här: 1. Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma mjölken till fingervarmt (35-37 grader) 2. Rör ut jästen med mjölken. 3. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, samör och nästan allt mjöl och arbeta till en smidig deg som lossnar från kanterna från bunken. Cirka 5 minuter i maskin, eller 10 för hand. 4. Låt degen jäsa 30 minuter. 5. Riv mandelmassan i en skål och blanda samman med smöret och vaniljsocker. 6. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda den lätt. Dela den i två lika stora bitar. Kavla ut varje del till en stor rektangel på ca 30x40 cm. Bred fyllningen över och rulla samman dem. 7. Skär varje rulle i cirka 12 lika stora bitar. Lägg dem i bullformar. Ställ dem på bakplåtar. Låt jäsa under duk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 8. Blanda samman alla ingredienserna utom mandelspånen till toscan i en kastrull. Låt det koka upp och sjud i ett par minuter. Tillsätt mandelspånen. 9. Fördela toscan över bullarna och grädda dem mitt i ugnen ca 8-10 minuter. 10. Låt bullarna svalna på galler utan bakduk över. Bullarna går utmärkt att frysa. Toscan blir klar medan bullarna gräddas och de får den där knäckiga och underbara smaken av rostad mandel och kola! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Om du gillar tosca så är jag säker på att du skulle älska den här kladdkakan med toscatäcke, helt magiskt god! Receptet hittar du här: Kladdkaka med toscatäcke