Annons

Toscapäron – Dubbel tosca!

Jag kom och tänka på min favoritdessert när jag var ung –klassiska toscapäron! Jag gjorde dem alltid med dubbel tosca! Perfekt efterrätt med lite vaniljglass.

Jag funderade ett tag om jag skulle krångla till det lite och koka egna päron och dona, men jag testade att köra med konserverade päron precis som jag gjorde då, och på riktigt, precis lika gott nu som då!

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Toscapäron, 4 portioner

1 stor burk konserverade päron, eller 2 små
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g mandelspån

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Häll av vätskan från päronen och födela dem i en ugnsform på cirka 20×25 cm.
3. Blanda smör, socker, sirap, vetemjöl och mjölk i en kastrull. Smält samman och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt mandelspånen.
4. Fördela toscan över päronen och baka mitt i ugnen i cirka 15 minuter tills toscan fått fin färg.

Annons

Jag älskar verkligen tosca, knäckigt, nötigt, sött och gott!

Gillar du också tosca så måste du testa min äppelpaj med tosca: Äppelpaj med tosca

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar