Jag älskar att baka bröd i långpanna! Det är så enkelt och bröden lir lite extra saftiga. Här blev det riktigt saftiga och goda trekanter i långpanna med havregryn i degen för att få dem extra matiga. Brödet är perfekt att frysa in och bjuda på till frukost. Vill du baka mer bröd i långpanna så hittar du massor av olika recept här: Fredriks brödFör mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Trekanter i långpanna, 24 st5 dl vatten2 dl havregryn50 g smör50 g jäst4 dl rågsikt1 ägg1 tsk salt2 msk honungca 8-9 dl vetemjölGör så här:1. Koka upp hälften av vattnet.2. Lägg havregryn och smör i en bunke, häll över det kokande vattnet och rör om tills smöret smält.3. Tillsätt resten av vattnet. Låt svalna tills vätskan är 37 grader.4. Smula i jästen och rör tills den löst upp sig.5. Tillsätt rågsikt ägg, salt, honung.6. Tillsätt nästan allt vetemjöl och arbeta degen 10 minuter i maskin.7. Låt degen jäsa i 30 minuter.8. Smörj en långpanna med smör. Jag använde en som var 35*40cm.9. Kavla ut degen lite och tryck ut den jämnt över hela plåten.10. Skär bröden i trekanter. jag använde en degskrapa som jag doppade i lite mjöl. Strö över lite mjöl och picka bröden.11. Låt jäsa i ca 30 minuter.12. Sätt ugnen på 225 grader, baka brödet mitt i ugnen 13-14 minuter.13. Lägg en handduk över och låt svalna en stund, sedan är det bara att bryta och äta!Här kan du se en video när jag bakar dessa: Jag brukar kavla ut brödet lite innan jag lägger i det i långpannan så att det blir jämnt fördelat. Sedan skär jag ut den form jag vill ha på bröden så är det bara att bryta loss dem efter att de är bakade. Vill du ha fler recept som du kan baka i långpanna så hittar du alla mina recept här: Baka i långpanna