Annons

Trekanter i långpanna

Jag älskar att baka bröd i långpanna! Det är så enkelt och bröden lir lite extra saftiga. Här blev det riktigt saftiga och goda trekanter i långpanna med havregryn i degen för att få dem extra matiga. Brödet är perfekt att frysa in och bjuda på till frukost.
bröd i långpanna i form av trekanter
Vill du baka mer bröd i långpanna så hittar du massor av olika recept här: Fredriks bröd
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika
saftigt bröd i långpanna

Trekanter i långpanna, 24 st

5 dl vatten
2 dl havregryn
50 g smör
50 g jäst
4 dl rågsikt
1 ägg
1 tsk salt
2 msk honung
ca 8-9 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Koka upp hälften av vattnet.
2. Lägg havregryn och smör i en bunke, häll över det kokande vattnet och rör om tills smöret smält.
3. Tillsätt resten av vattnet. Låt svalna tills vätskan är 37 grader.
4. Smula i jästen och rör tills den löst upp sig.
5. Tillsätt rågsikt ägg, salt, honung.
6. Tillsätt nästan allt vetemjöl och arbeta degen 10 minuter i maskin.
7. Låt degen jäsa i 30 minuter.
8. Smörj en långpanna med  smör. Jag använde en som var 35*40cm.
9. Kavla ut degen lite och tryck ut den jämnt över hela plåten.
10. Skär bröden i trekanter. jag använde en degskrapa som jag doppade i lite mjöl. Strö över lite mjöl och picka bröden.
11. Låt jäsa i ca 30 minuter.
12. Sätt ugnen på 225 grader, baka brödet mitt i ugnen 13-14 minuter.
13. Lägg en handduk över och låt svalna en stund, sedan är det bara att bryta och äta!



Jag brukar kavla ut brödet lite innan jag lägger i det i långpannan så att det blir jämnt fördelat. Sedan skär jag ut den form jag vill ha på bröden så är det bara att bryta loss dem efter att de är bakade.

enkelt bröd i långpanna.

Annons
Annons

Vill du ha fler recept som du kan baka i långpanna så hittar du alla mina recept här: Baka i långpanna

Annons

Dela på:

Kommentarer till “Trekanter i långpanna”

  1. Beata C Andersson skriver: 11 maj, 2019

    Om du halverar mängden jäst får du ett betydligt godare resultat.
    till 1 l vätska – 50 g jäst men
    till 5 dl vätska – 25 g jäst.
    Degen behöver jäsa längre tid men resultatet blir såå mycket bättre – jag lovar.

    Med vänlig hälsning


Annons

Laddar