Annons

Trendspaning med Husmor Lisa & Philips

På Mitt Kök-mässan så var jag på en föreläsning och info kring trender inom matlagning tillsammans med Philips.

Husmor Lisa visade tre olika sorters recept med nya maskiner. Bland annat en SoupMaker, som gör allt! Kokar, mixar och allt, men som en vattenkokare.

Annons

Väldigt skojig maskin för dig som gillar soppor.

06112014-IMG_9516

Undersökningen säger bland annat:

Intresset för mat och hälsa har under senare år varit stort och engagemanget verkar också ha följt med hem till det egna köket. I en ny omfattande opinionsundersökning som kartlägger svenskarnas inställning till mat och matlagning uppger 72 procent av svenskarna att de vill laga mer mat hemma och en av fyra svenskar upplever matlagningen som ett intresse.

06112014-IMG_9519I den nya undersökningen som genomförts av Novuspå uppdrag av Philips framkommer att en klar majoritet av svenskarna (72 procent) vill laga mer mat hemma, varav de flesta anger att de önskar laga mer mat för att de mår bra av det (23 procent). Att matlagningen har blivit mer än bara vardag visar sig också i att en av fyra svenskar uppger att de ser matlagningen som ett intresse.

Dessutom svarar hela 42 procent att de oftast lagar mat från grunden med färska råvaror. – Undersökningen visar bland annat att en stor del av svenskarna är medvetna konsumenter och aktivt väljer råvaror av högre kvalitet när de ska laga mat hemma. Enbart 25 procent uppger att det är priset som avgör när de handlar mat och en av tre svenskar väljer lokala och ekologiska råvaror över pris, säger Helena Björck från Novus.06112014-_MG_9521

Inspiration till matlagningen kommer enligt undersökningen främst från familj och vänner (47 procent), recept i kokböcker och tidningar (44 procent) samt recept på webben (40 procent). Samtidigt blir sociala medier en allt viktigare källa till matinspiration, speciellt bland unga svenskar. I gruppen 18-29 år hämtar var femte person inspiration i bloggar och sociala medier och 15 procent delar också med sig av egna matbilder i dessa kanaler.

Juicemaskin_LR

Lisa visade också lite roliga juicer med juicecentrifugen. Massor av nyttigheter och en blandning av både grönsaker, frukter och örter fick vi smaka! Gott, enkelt och framförallt NYTTIGT!

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/prisutdelning-pa-mitt-kok-massan/