Annons

Ugnsbakade rotfrukter

Ugnsbakade rotfrukter gör vi väldigt ofta här hemma! Jag vill ha rödbetor, sötpotatis, morötter och palsternacka. Dagens tips är att krydda upp dem lite mer än bara salt, det lir så himla gott! Jag lägger alltid ett bakplåtspapper under när jag gör rotsaker i ugn, då fastnar de inte och plåten blir lättare att diska 🙂

ugnsbakade rotsaker.

Jag brukar servera rotsakerna precis som pommes, men det blir ju så mycket godare eftersom alla smakar olika.

Annons

Rödbetor och sötpotatisen är ett måste för mig när jag gör rotsaker i ugn.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

rotfrukter i ugn med timjan

Annons

Ugnsbakade rotfrukter, 4 portioner

1,5 kg blandade rotfrukter
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk timjan
nymalen svartpeppar
salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Skala rotfrukterna och skär i lika stora bitar så att de blir klara samtidigt. Lägg bitarna på plåten.
3. Krossa fyra vitlöksklyftor med en kniv och lägg på plåten. (Dessa blir så goda att äta också!)
4. Ringla över olivolja och krydda med timjan, peppar och salt.
5. Ställ plåten mitt i ugnen och baka i cirka 40 minuter. Rör gärna om en gång mitt i tiden för att få jämn färg. Känn med en sticka att de är klara.

ugnsbakade rotfrukter

Vill du ha fler goda middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips

 

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar