Annons

Utrustning vandra med hund

Det här inlägget innehåller annonslänkar

Här är en lista på den utrustning jag använder när jag och Lovis är ute och vandrar. Det som är viktigt för mig är att det är ganska lätta saker eftersom jag bär allt själv när jag och Lovis är ute, och så fort det blir lättare saker så blir det också dyrare saker. Det jag använder är i mellanskiktet av prisklass, det finns ännu lättare saker för betydligt dyrare peng. Detta är inget samarbete och alla produkter har jag köpt för att jag ville ha just de sakerna, bara så jag är tydlig med det 🙂

Annons

Eftersom jag och Lovis går själva så vill jag ha ett ganska lätt tält, men ändå rymligt. Då passade detta 2-mannatält från Marmot perfekt! Marmot Vapor 2 p. Det här tältet har två ingångar samt att man kan öppna och bara ha myggnät och njuta av utsikten om myggen skulle vara framme och störa. Vi sov riktigt gott!

Annons

Sovsäck har jag också en från Marmot, en tresäsongssovsäck som passar vår, sommar och höst. På vintern måste man ha rejälare saker. Dett använder jag: Marmot never winter

En sak som jag älskar att jag hade med mig var en liten uppblåsbar kudde jag hittade som på riktigt var skön att sova på! Cocoon uppblåsbar kudde

Som kök har jag bara med mig en kastrull som rymmer en liter vatten och ett gasolkök. Det var lite läskigt att använda först, men det var verkligen enkelt och framförallt snabbt och lätt att använda. Det kokar upp en liter vatten på 2 minuter och 40 sekunder. Primus Express stove set

Liggunderlaget är jag nästan mest nöjd med! Det var verkligen magiskt lätt, och riktigt skönt att ligga på. Man kunde sova på rygg, sida och mage och eftersom jag snurrar runt när jag sover så passade det mig perfekt! Therm-a-rest

Annons

Lovis sovsäck hittade jag på många olika ställen på nätet. Jag köpte en medium och den passade utmärkt. Den heter bara LY och den höll henne varm om natten, finnas bland annat här: Sovsäck hund

Sen finns det ryggsäckar för hund men jag kommer nog alltid att bära hennes mat, Lovis har en tendens att hoppa i allt som har med vatten att göra och det är ju mindre bra då 🙂 Så det enda extra jag har till henne är  mat + extra energi, sovsäck och några goda ben som hon får gnaga på när jag sätter upp tältet.

För att inte kylan från marken skulle gå upp på Lovis så hade jag ett helt vanligt sittunderlag, det använde vi även när vi bara vilade på vägen också. Liggunderlag

Vandringskängor tog ett tag innan jag vågade satsa på ett riktigt bra par, jag vill ha stabila och slitstarka och det tackar jag gudarna för när terrängen är mindre bra. Jag har dessa: Meindl

Jag har en ryggsäck på 75 liter, Abisko från Fjällräven. det är inte den lättaste ryggsäcken på marknaden men otroligt slitstark!

Annons

Något som man behöver om det blir störtregn är en regnponcho! En stor och rejäl som täcker både dig och väska. Poncho

Jag köpte en enkel tältlampa som vi hade i tältet så att man kunde se något på natten, riktigt mysigt! Tältlampa

Eftersom jag ville gå så lätt som möjligt så tog jag enbart med frystorkad mat. Jag var så skeptisk och jag köpte alla olika märken för att testa, och jag blev riktigt glatt överraskad. Alla var goda och jag hade med mig salt och svartpeppar bara så kunde jag krydda upp dem lite extra. De är tyvärr lite dyra, men jag hade rätt mycket annat att hålla reda på så jag tog den enkla vägen denna gång. Här hittar du masssor av olika rätter: Frystorkad mat

Det här är verkligen inte en komplett packlista, vill du kika på fler packlistor så kan du kika här Svenska turistföreningen eller här Naturkompaniet

Annons

Här kan du kika på en video när vi är ute och vandrar:

 

 

 

Dela på:

Annons

Laddar