De allra bästa våfflorna får du om du gör smeten dagen innan du ska göra våfflor! Då hinner mjölet svälla, smakerna utvecklas och de blir helt enkelt bästa våfflorna! Jag använder ett vanligt våffeljärn utan några specialgrejer, och de här våfflorna blir precis sådär frasiga som man vill ha dem. Servera våfflorna med lite uppvispad grädde och färska bär så är det den perfekta lunchen eller efterrätten! Våfflor, 8 st. 4 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 2,5 dl vatten 2,5 dl mjölk 100 g smör - precis innan du gräddar våfflorna Gör så här: 1. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. 2. Vispa ner vattnet och vispa till en fast klumpfri smet. 3. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet. 4. Plasta bunken och låt stå över natten (eller så länge det går innan du ska göra våfflorna) 5. Smält smöret och vispa ner i smeten. 6. Pensla våffeljärnet med lite smör innan du gräddar första laggen. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna. Här är ett litet klipp när de gräddas :) [embed]https://youtu.be/2Cf8nmTfFAI[/embed] Man vet ju ofta dagen innan om man ska göra våfflor, så det är perfekt att vispa ihop smeten innan man går och lägger sig. Då är det bara att grädda våfflor t.ex när man vaknar! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vill du göra en glutenfri eller mjölkfri våffla kan jag tipsa om min paleovåffla, naturligt gluten och mjölkfri! Receptet hittar du här: Paleovåfflor Finns det något jag gillar så är det våfflor och pannkakor på helgen. En lugn morgon där man får ta sig tid i köket och göra något riktigt gott efter en lång arbetsvecka! Ett annat tips är amerikanska pannkakor med äkta lönnsirap, det är verkligen helg för mig! Receptet hittar du här: Amerikanska pannkakor