Annons

Vallmomuffins med citronglasyr

När jag var au pair i USA någon gång på slutet av 90-talet… Oj, hur gammal är jag egentligen? Har även märkat att jag säger: Det var bättre förr! 🙂 Jaja, nu var det ju inte det det handlade om, det ska handla om muffins! Muffins med vallmofrön och citron närmare sagt.

IMGP0344

När jag var i USA så åt jag mycket gott för första gången, bland annat Poppy Seed Cupecakes, vilket jag tycker är ett väldigt roligt namn! Det är saftiga härliga muffins smaksatta med lite citronzest och vallmofrön, har du inte testat förr så kan detta bli en ny favorit!

Ingredienser: (Ca 12 stycken)
175 g rumsvarmt smör
175 g  socker
175g vetemjöl
3 ägg
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 msk vallmofrön
citroncest från 1/2 citron

Glasyr:
250 g florsocker
ca 1½t tsk citronsaft

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa smör och socker tills det är fluffigt
3. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning
4. Blanda bakpulvret med vetemjöl och vallmofrön, tillsätt det i smeten och blanda väl
5. Fördela smeten i muffinsformar och baka mitt i ugnen i ca 20 minuter och att de fått en fin färg. Låt muffinsen svalna.
6. Blanda citronsaften med florsockret och ha på glasyren på muffinsen.

IMGP0299
Jag testade lite olika varianter, den lite mer ”snaskiga” som Birgitta skulle kallat dem där det rann ner på sidorna. Nja, inte riktigt min grej, man blir kladdig om fingrarna!


IMGP0318
Lite fastare glasyr är grejen för mig! Och de är verkligen goda nog utan glasyren!


Ikväll så drar repriserna igång från Hela Sverige Bakar i höstas, jag ska absolut kolla, och hoppas att jag har lite mindre puls denna gång 🙂

Ha en underbar onsdag! Nu är det bara 2 arbetsdagar kvar (Inklusive denna då 🙂

Annons
Annons
Dela på:
Annons

Laddar