Annons

Vandring på Fulufjället med Lovis

Vilken dröm som gått i uppfyllelse! Jag har tjatat på Emil att vi ska ut och vandra i flera år, och nu i sommar så kände jag bara att jag hade samlat så mycket mod att jag faktiskt vågade gå själv! Alltså… själv och själv, jag hade såklart Lovis med mig 🙂 Emil gillar inte tält och man måste ju inte göra allt tillsammans, så jag gjorde en plan och sedan drog vi iväg! Är du nyfiken på vilken utrustning och vad jag hade med mig har jag samlat allt om det här: Utrustning vandra med hund

Annons

Jag spelade faktiskt in en vlogg samtidigt när vi var där, du kan kika på den här:

Det är så fantastiskt att komma upp på fjället och bara kunna titta över bergen så lång ögat kan nå. Jag kan på riktigt sitta och titta hur länge som helst.

Annons

Det var både min första gång som jag vandrade själv, och Lovis första gång i tält. Jag var så nervös natten innan vi skulle åka så att jag inte kunde sova.

Häng med på Instagram: @fredriksfika där hänger jag och Lovis mycket på stories och utforskar skog och mark!

Vi hittade en perfekt plats vid Rösjöarna där vi slog läger, det var en så bra plats att vi hade tältet där båda nätterna och gick ut på äventyr med lättare packning istället för att släpa med oss allt.

Annons

Magisk solnedgång!

Det var som att vara ute på en väldigt lång promenad med Lovis utan några som helst mål eller måsten. Vi stannade och badade, lekte i vattendrag och sjöar, vilade när vi blev trötta, åt när vi var hungriga. Det är något speciellt med fjällen! Jag blir både fylld med energi och trött samtidigt på bästa tänkbara sätt.

Ena dagen var otroligt varm, då tyckte Lovis att det fanns för lite skugga. Hon hittade en liten fjällbjörk som blev hennes bästis 🙂

Annons

Att bara sitta vid en bäck och lyssna på vattnet som porlar, ta sig en kopp iskallt fjällvatten och andas. Magiskt!

Jag trodde inte att vi skulle sova så gott som vi faktiskt gjorde!

Första dagen vaknade vi vid 06.00 för att jag var ganska ivrig att komma iväg på äventyr. Andra natten sov vi ända till 09.00!

Annons

Vid sjön var det dramatiska solnedgångar som man inte kunde titta sig mätt på!

Vi skulle ha stannat en natt till, men det skulle regna och åska så vi packade oss ner en dag tidigare. Men det här är verkligen inte sista gången vi kommer att bege oss ut på fjället kan jag lova!

Tusen tack Fulufjällets nationalpark och Naturum för att ni har ordnat allt så himla bra på fjället och bjöd på massor av tips inför vår vandring!

Annons

Här hittar du sakerna jag hade med mig: Vandra med hund

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar