Annons

Vaniljhjärtan med äkta vaniljkräm

Klassiska vaniljhjärtan med äkta vaniljkräm är ju bara så gott! Frasig skal och en len krämig fyllning med smak av vanilj. Vill man skoja till det lite så kan ma riva ner lite citronzest i vaniljkrämen så blir det också supergott!

recept på vaniljhjärtan

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

recept på vaniljhjärtan med äkta vaniljkräm

Vaniljhjärtan, 12 st

200 g rumsvarmt smör
0,75 dl socker
5 dl vetemjöl
1 ägg

1/2 sats vaniljkräm, recept: Vaniljkräm

Gör så här:
1. Nyp ihop smör, socker och mjöl så att det börjar gå ihop sig, tillsätt ägget och blanda snabbt till en fast deg. Plasta degen och låt vila i kylen en timme. Under tiden kokar du en halv sats av vaniljkrämen.
2. Smält smör och pensla formarna med ett tunt lager smör, pudra lite vetemjöl i formen, och knacka ur överflödigt mjöl. Det är inte alltid nödvändigt, men då får du ut hjärtana perfekt.
3. Dela degen på två delar, kavla ut den ena delen tunt och klä formarna på insidan. Fördela vaniljkrämen i formarna, cirka 2 msk per form.
4. Kavla ut resten av degen och lägg som lock på hjärtana, tyck till kanterna så att det håller ihop. Jag brukar lägga de fyllda hjärtana direkt på degen och skära ut så får man ett jämnt resultat.
5. Baka i 225 grader 15-20 minuter tills de får en gyllenbrun färg.
6. Ta ur formarna och låt svalna. Pudra lite florsocker på precis innan servering. Sidan som varit uppåt vid bakningen är nederdelen.

så får du perfekta vaniljhjärtan

Det är lite pilligt, men när de är klara och man hugger in så är det ju så värt det!

recept på perfekta vaniljhjärtan

Lycka till och se till att ha riktigt roligt i köket!

recept på vaniljhjärtan



Annons
Annons
Dela på:

Annons

Laddar