Annons

Vaniljkräm – Recept på äkta vaniljkräm

En riktigt god vaniljkräm kan man faktiskt äta precis som den är! Len, krämig och en fin smak av äkta vanilj. Den här gör jag som fyllning i tårtor, bullar eller till efterrätter.

recept på äkta vaniljkräm

Vaniljkräm

500 g mjölk  (5 dl)
1 vaniljstång
120 g äggulor (cirka 6 st)
125 g strösocker (1,3 dl)
40 g maizena (2 msk)
50 g smör

Gör så här:
1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i en kastrull och tillsätt mjölken, låt koka upp. Dra av från värmen och låt dra 10-15 minuter.
2. Vispa äggulor, strösockret, och maizena luftigt, vänd ner i vaniljmjölken. Fiska upp vaniljstången.
3. Koka upp och vispa kraftigt, låt sjuda i ett par minuter.
4. Tag bort ifrån värmen, blanda i smöret och sila genom en finmaskig sil. Häll krämen i en kall skål och låt svalna.

äkta vaniljkräm

Av vaniljstången kan du göra hemgjort vaniljsocker, receptet hittar du här: Vaniljsocker

recept på vaniljsocker

Det blir många äggvitor över, då passar det perfekt att göra marängbottnar! Recept på det hittar du här: Marängbottnar



För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons
Dela på:

Annons

Laddar