Annons

Vispad hallonpannacotta

Vispad hallonpannacotta är en ny favorit här hemma. Fluffig pannacotta som blir otroligt frisk och god i smaken. Lika gott som dessert som till fyllning i tårtor eller dekorera med! Jag passade på att göra en film när jag gjorde den som du ser här nedan, där visar jag även lite olika sätt jag brukar spritsa på.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Här kan du se en video när jag gör denna:

Annons

Vispad hallonpannacotta, 6 portioner

3 gelatinblad
250 g hallon
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Blanda hallon. socker, vaniljsocker och vispgrädde i en kastrull.
3. Låt blandningen precis koka upp och dra av från värmen.
4. Mixa blandningen för att få ut all färg och smak från bären. Sila genom en sil för att få bort kärnorna.
5. Krama ur vätskan ur gelatinbladen och smält dem i den varma hallongrädden.
6. Plasta bunken och låt stå i kylen minst 4 timmar, gärna över natten.
7. Vispa upp pannacottan till önskad konsistens.

Annons

Jag bakade en klassisk kladdkaka för att ha något att dekorera 🙂 Receptet på kladdkakan hittar du här: Klassisk kladdkaka

Dela på:

Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/recept-pa-vafflor/