Annons

Vit och mörk Chokladmousse med hallonkompott!

Vit chokladmousse varvat med mörk chokladmousse med en hallongömma i botten och små söta maränger och söta bär. Det här blev så otroligt gott så det är svårt att beskriva!

Dessert till nyår

Det passar verkligen bra att använda vit choklad med mörk choklad, det blir en perfekt kombination! Hallon och choklad är ju sedan gammalt oslagbart gott, så den lilla gömman i botten av glaset är som pricken under ett utropstecken 🙂 !

Vit och mörk Chokladmousse, 4 portioner

Hallonkompott
2 dl frysta hallon
2 msk socker

Små maränger
2 äggvitor
1 dl socker

Mörk Chokladmousse
50 g mörk choklad
1 rumsvarm äggula
1 dl grädde
1 tsk vaniljsocker

Vit chokladmousse
50 g vit choklad
1 rumsvarm äggula
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Koka upp hallon och socker till hallonkompotten, låt svalna.
2. Sätt ugnen på 110 grader. Vispa äggvitorna och sockret över ett kokande vattenbad tills marängen når 65 grader. Ta av bunken från värmen och vispa med elvisp tills smeten är sval, ca 5-10 minuter.
3. Spritsa små maränger på bakplåtspapper och låt dem bakas mitt i ugnen i 30-40 minuter och att de känns lätta.
Chokladmousserna görs på samma sätt båda två:
4. Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Låt svalna något.
5. Vispa grädden mjukt med vaniljsockret.
6. Vispa ner äggulan i chokladen och rör ner grädden.
7. Fördela hallonkompotten i glasen. Varva mousserna och ställ glasen i kylen i ca en timme. Jag använde spritspåsar för att kunna kontrollera ränderna 🙂
8. Dekorera med färska bär och marängerna.

Annons

20122015-_MG_7464

Hoppas denna blir er dessert till nyår, för jag kan lova att gästerna kommer både bli imponerade och nöjda!

Är inte detta just din kopp te så kan du kika på fler desserter här: Fredriks Desserter, här hittar du bland annat en oslagbart god Mojitodessert eller varför inte en Baileyspannacotta med havtorn! (Bilden nedan)

09102015-_MG_5655

Annons
Dela på:
Annons

Laddar