Annons

Vitkålsfräs med kyckling

Det här har verkligen blivit en storfavorit hos oss! Efter att jag gjorde vitkålsfräs första gången så har vi gjort det massor av gånger, och nu på senaste tiden har jag gjort en asiatisk variant. Perfekt när man vill äta lite nyttigare och inte så mycket pasta, potatis eller ris. Det bästa är att det blir sådär moffigt gott och man blir ordentligt mätt, men det är inte så mycket kalorier.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Vitkålsfräs, 4 portioner

400 g kycklingfilé
400 g riven vitkål
400 g grovt rivna morötter
1 röd paprika, finstrimlad
1 skivad gul lök
1 vitlöksklyfta, pressad
saften från 1 lime
1 msk riven färsk ingefära
2 msk soya
1-2 tsk chiliflakes
salt och svartpeppar
Olja till stekning

Till servering:
Jag hackade lite sockerärtor och jordnötter och hade på, samt lite färsk lime för lite härlig syra.

Gör så här:
1. Strimla kycklingen och stek i lite olja och salta och peppra. Lägg åt sidan.
2. Fräs lök och vitlök i lite olja tills den blivit mjuk. Tillsätt vitkål och morötter och fräs tills de är mjuka med lite tuggmotstånd.
3. Blanda lime, ingefära och soya och tillsätt över fräset tillsammans med chili, paprika och kycklingen och fräs ett par minuter till.
4. Smaka av med salt och peppar och servera rykande hett.

Annons

Vill du ha fler goda middagstips så hittar du massor här: Middagstips

Gillar du vitkålsfräset så kan du även testa det med köttfärs som du hittar här: Vitkålsfräs med köttfärs

Vitkål, morötter och nötfärs

Dela på:

Annons

Laddar