Annons

Wienerstänger – Syltsnittar med hallon

Underbart möra wienerstänger med hallonsylt och glasyr! En klassisk småkaka som enligt mig slår hallongrottan alla dagar i veckan! Det bästa är att syltsnittarna är riktigt enkla att göra också!

Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!

Annons

Annons

Wienerstänger, ca 40 st

250 gram smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
6 dl vetemjöl
0,5 tsk hjorthornsalt

Fyllning:
ca 0,5 dl fast hallonsylt

Glasyr:
2 dl florsocker
1,5-2 msk vatten

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör samman smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget.
3. Tillsätt mjölet blandat med hjorthornsaltet och arbeta samman till en smidig deg.
4. Dela degen i fyra lika stora delar. Rulla varje del till en cirka 40 sm lång korv och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
5. Gör en fördjupning mitt i rullen och fyll den med sylt. Jag använder lillfingret och trycker ner och sen en spritspåse för sylten.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 12- 15 minuter.
7. Blanda florsocker och vatten till en ganska fast glasyr. Ringla över glasyren över kakan på sylten direkt när du tar ut den ur ugnen ingredienserna till glasyren.
8. Skär snittar medan kakan fortfarande är varm.

Annons

Jag älskar att baka småkakor! Det är som oftast enkelt och det blir så gott. Här har jag samlat recept på massor av småkakor: Fredriks småkakor

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar